Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Hogyan válassz yo-yo zsinórt?

Kevesen tudják, hogy a yo-yozáshoz a megfelelő zsinór kiválasztása, és használata legalább olyan fontos, mint maga a yo-yo.

A zsinór használat közben folyamatosan kopik, ezért rendszeresen ki kell cserélni. A jobb minőségű zsinórok hosszabb életűek, de őket sem lehet egy-két napnál több ideig fent hagyni a yo-yon, - bár ez persze attól függ, mennyit gyakorolsz.

A különböző zsinórok között nehéz eligazodni, de nem lehetetlen! 

 

 

Kitty String

A Kitty String a világ egyik vezető zsinór gyártó márkája. Különböző anyagokból különböző hosszúságú és vastagságú zsinórokat gyártanak a szivárvány minden színében, hogy valamennyi játékos megtalálhassa az ő hozzá legjobban illő típust.

A Kitty String zsinórok nagyon rugalmasak, ezért kellemesebb érzés velük játszani, viszont emiatt játék előtt meg kell nyújtanunk kicsit, hogy tökéletesen tudják tartani formájukat. 

 

Először is nézzük a színeket!

Talán azt gondolod, hogy nem számít, milyen színű zsinórt választasz, de ez nem így van.

Még a legkisebb yo-yo bajnokságokon is elvárás, hogy a játékosok fekete ruhát viseljenek, és a választott zsinór minél világosabb, rikítóbb színű legyen. Ez azért fontos, hogy a zsűri tökéletesen lássa a zsinór minden egyes apró mozgását, hiszen ha nem látják, pontot sem fogsz kapni a trükkjeidre.

Ezért azt javasoljuk, hogy mindenképp valamilyen neon színt válassz, neon sárgát, hot pinket, narancsot, zöldet, vagy fehéret.
A lényeg, hogy élénken üssön el a fekete pólódtól, amit majd a versenyeken viselni fogsz.

Most pedig nézzük a zsinór vastagságát!

Normál, FAT, vagy XL? 

Ez a három kifejezés a zsinór vastagságára vonatkozik.

Közülük a legvékonyabb a normál zsinór, melyet főleg a profiknak ajánlunk. Ha komolyabb trükkökre készülsz, fontos figyelembe venni, hogy a yo-yo belső szilikonpadjai között egy nagyon vastag zsinór esetleg túl hamar felgyűlhet, ami azt eredményezheti, hogy a yo-yo visszaugrik a kezedbe, még mielőtt ezt ténylegesen akarnád. 

Ennél egyel vastagabb a FAT zsinór. Ennek az az előnye, hogy kényelmesebb, jobban tartja a formáját, illetve megkönnyíti a yo-yo visszahúzását, ez főleg a kezdő és haladó játékosoknak válhat hasznára. 

Az XL zsinór még a FAT-nél is vastagabb, ezt főleg akkor javasoljuk, ha a slack és a suicide trükköket szeretnéd gyakorolni, illetve tökéletesen kivitelezni.

 

Végezetül már csak egy dologról kell említést tennünk, ez pedig a zsinór hosszúsága.

A Kitty String zsinórok végén nincs előre kötött hurok, így eleve hosszabbra hagyhatóak mint az előre elkötött zsinórok. 

De ha még ez sem lenne elég, választhatsz TALL zsinórt is, ami hosszabb mint társai. 

 

Ha ezt végigolvastad, már garantáltan el fogsz tudni igazodni a zsinórok között! 

A különböző zsinórokat itt találod meg. 

Jó gyakorlást!